Две от най-големите европейски страни - Германия и Франция, поискаха одобрението

...
Две от най-големите европейски страни - Германия и Франция, поискаха одобрението
Коментари Харесай

Германия и Франция влагат 1.7 млрд. евро в завод за батерии

Две от най-големите европейски страни - Германия и Франция, поискаха утвърждението на Европейската комисия за основаване на взаимна компания за произвеждане на батерии, заяви организация Ройтерс.
Планът на двете страни включва основаването на взаимни предприятия, а за производството ще се разчита на Groupe PSA (групата, която създава " Пежо ", " Ситроен ", DS, " Опел " и " Воксхол Мотърс " ) и немския производител на промишлени и транспортни батерии Saft. Със сигурност като база ще се употребява цех на Opel, ситуиран покрай френската граница. Френското и немското министерство на стопанската система към този момент са изпратили писма до изпълнителните органи на Европейския съюз, търсейки зелена светлина за плана. Решението на Европейската комисия да утвърди държавните дотации обаче към момента не е взето. Министърът на стопанската система на Германия Питър Алтмаер се срещна с френския си сътрудник Бруно льо Майер в четвъртък, с цел да разиска по-нататъшни стъпки. 
Според Ройтерс общата сума, която двете страни са подготвени да влагат, е 1.7 милиарда евро.
Основната цел на тази мярка е да резервира работните места и да понижи зависимостта от американските и най-много азиатските снабдители.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР